Back to All Events

La dílna Kuks @ Barokní areál Kuks - KUKS, CZECH REPUBLIC


LA DÍLNA KUKS

LATIN AMERICAN MUSIC WORKSHOP

with: MARTA TÖPFEROVÁ & GABO NAAS

Písně a rytmy Latinské Ameriky / Songs and rhythms of Latin America / Canciones y ritmos de Latinoamérica


1 - 4.8.2024 (čtvrtek - neděle se závěrečným koncertem!)

August 1st - 4th, 2024 (Thursday - Sunday with a final concert!)


S možností dorazit ve čtvrtek či v pátek - vizte níže:

A) - příjezd ve čtvrtek v 11:30h a odjezd v neděli v 16:00 hodin

B) - příjezd v pátek ve 12:30h a odjezd v neděli v 16:00 hodin


@ HOSPITAL KUKS

KUKS, CZECH REPUBLIC

https://www.hospital-kuks.cz/cs/vzdelavaci-centrum


(🇬🇧 🇪🇸 *If you need assistance with the application in English or Spanish, please email: info@martatopferova.com)


Lektoři:

Marta Töpferová (CZ) - zpěv, perkuse, kytara, cuatro

Gabo Naas (Argentina) - zpěv, kytara, charango/mandolína, alto saxofon, klarinet, housle, perkuse


A) PŘÍJEZD ve ČTVRTEK 1.8. - EXTRA DEN - rytmické a vokální cvičení

ÚČAST S UBYTOVÁNÍM na HOSPITALU KUKS / KAPACITA 29 lůžek: Kurzovné 5800 kč, včetně ubytování na Hospitalu Kuks (3 noci čtvrtek, pátek a sobota)

ÚČAST SE ZAJIŠTĚNÍM VLASTNÍHO UBYTOVÁNÍ mimo HOSPITAL KUKS: Kurzovné bez ubytování 4200 kč


B) PŘÍJEZD v PÁTEK 2.8. - TRADIČNÍ PROGRAM La dílny latinskoamerických písní a rytmů

ÚČAST S UBYTOVÁNÍM na HOSPITALU KUKS / KAPACITA 29 lůžek: Kurzovné 4500 kč, včetně ubytování na Hospitalu Kuks (2 noci pátek a sobota)

ÚČAST SE ZAJIŠTĚNÍM VLASTNÍHO UBYTOVÁNÍ mimo HOSPITAL KUKS: Kurzovné bez ubytování 3400 kč


- stravování (několik restaurací v Kuksu a ve vzdálenosti 1 km, dále malá komunitní kuchyňka k dispozici v ubytovací části Hospitalu Kuks)


Pro potvrzení vašeho místa na dílně, prosím zašlete kurzovné na níže uvedený účet co nejdříve, dílna s ubytováním na Hospitalu Kuks je omezená pro 29 účastníků.

Prosím také o zaslání přihlášky na info@martatopferova.com

Platební podmínky a storno podmínky níže.

Účet - Komerční banka: 107-7315710287/0100

K příkazu prosím uved’te: kurzovné La dílna Kuks 2024

LA DÍLNA je dílna latinskoamerických písní a rytmů pod vedením Marty Töpferové. La dílna vznikla jako prostor pro předávání znalostí a bohatých zkušeností v oblasti latinskoamerické hudby, které Marta během svého dlouholetého působení v této komunitě nasbírala. Pravidelné dílny umožní účastníkům hlouběji poznat latinskoamerické rytmy a styly. La dílna bude převážně zaměřena na nauku písní a základních rytmických doprovodů na ruční perkuse a tleskání. Naučíme se písně ve stylech jako je kubánský son, guajira, bolero, kolumbijské porro, venezuelské joropo, vals, chilská cueca nebo argentinská chacarera a zamba. Také se budeme věnovat rytmům na maracas (rumba koule), clave, a tleskání, kterými se typicky zpěváci doprovází.

Předchozí zkušenost se zpěvem je nápomocná, ale není podmínkou. Budeme se učit převážně podle sluchu, takže není nutné umět noty. Noty k písním budou rovněž k dispozici. Je možné se zapojit jako zpěvák nebo instrumentalista, během dílny vytvoříme hudební ansámbl.


GABO NAAS (Argentina)

Gabo Naas se narodil v argentinské Patagonii. Jeho hudební začátky byly s jeho otcem, který hraje na kytaru a povzbudil Gaba aby začal zpívat a naučil se tradiční písně. Studoval v různých hudebních konzervatořích v argentinské Córdobě, kde rozvíjel svůj jedinečný talent jako multi-instrumentalista. Jeho hlavní nástroje jsou kytara, zpěv a saxofon, ale také hraje na bolivijské charango, klarinet, housle, basovou kytaru, a buben bombo. V letech 2005-2008 žil v Buenos Aires, kde se etabloval na hudební scéně a skládal Latin Jazz pro svůj ansámbl. V posledních jedenácti letech působí v Berlíně, kde vedl kvartet ve stylu Latin Jazz, napsal filmovou hudbu a spolupracoval s řadou hudebníků, mezi nimi i s kubánskými a africkými skupinami. V poslední době se Gabo zaměřuje se na jeho vokální a kytarový repertoár, který se skládá z jeho úprav tradičních jihoamerických písní, zejména v rytmech jako argentinská chacarera, zamba, chamamé, gato, vals a také andské huayno a carnavalito. Cílem tohoto projektu je interpretace těchto stylů moderním způsobem aniž by se ztratila podstata lidové charakteristiky. Gabovy hluboké znalosti folklóru a tradiční hudby jeho rodné Argentiny spolu s jeho bohatými zkušenostmi jako multi-instrumentalista přináší jeho vokálnímu a kytarovému konceptu velmi zralý a sofistikovaný osobní zvuk. V roce 2023 Gabo vydal své první sólové album “Del tiempo y la distancia”.


MARTA TÖPFEROVÁ (CZ)

Marta Töpferová je jednou z nejzajímavějších zpěvaček a písničkářek své generace. V mládí zpívala osm let klasickou a lidovou hudbu ve sborech v Čechách a ve Spojených státech. Po emigraci do USA v roce 1987 se naučila plynně španělsky a prosadila se jako osobitá umělkyně a skladatelka latinskoamerické hudby. London Times po‐ psal Martu jako „jednu z nejpůvabnějších interpretek lidové hudby Latinské Ameriky“. Martin hluboký hlas, lyrické písně a unikátní do‐ provod na čtyřstrunné cuatro a kytaru zaujaly posluchače po celém světě. Etablovala se na hudební scéně v New Yorku a spolupracuje s nejlepšími hudebníky z oblasti latiny, jazzu i vážné hudby a tato zkušenost se odráží v jedinečném stylovém mixu její vlastní tvorby. V roce 2012 se Marta vrátila do Čech a začala psát písně v rodném jazyce inspirované moravským folklórem a slovanskou hudbou pro její nový soubor Milokraj. Kromě autorských textů Marta zhudebnila básně Věry Provazníkové, Jana Zahradníčka a dalších. Dodnes Marta Töpferová vydala devět alb, obsahující převážně její vlastní tvorbu: Tento svět (2017, Moravia Publishing), Reencuentros (2016, Senderos), Milokraj (2013, Animal Music), The Other Shore (2011, World Village), Trova (2009, World Village), Flor Nocturna (2006, World Village), La Marea (2005, World Village), Sueño Verde (2003, Circular Moves) a Homage to Homeland (2002, vlastní produkce). Marta je mezinárodně uznávaná jako jedna z čelních představitelek tzv. worldmusic, procestovala Evropu, USA, Kanadu, Argentinu a Thajsko a objevuje se na významných pódiích jako např. Queen Elisabeth Hall v Londýně, Blue Note v New Yorku nebo Bardentreffen Festival v Norimberku.


Videa La dílna Kuks:

https://www.facebook.com/LadilnaMT/videos/348133384607633

https://www.facebook.com/128922354387136/videos/3220237908083899

Web:

www.martatopferova.com

www.gabonaas.com